Ga naar de inhoud

Bezorging in heel Nederland

Alleen echt verse bezorging

Regionaal en duurzaam geleverd

Fruit op het werk: wat levert het op voor je team?

Als werkgever twijfel je misschien over het beschikbaar stellen van fruit op je werk. Het kost tenslotte geld om wekelijks vers fruit te kopen voor werknemers, maar wat levert het je op? In ieder geval goodwill, doordat je personeel gemak en gratis tussendoortjes biedt. Maar er is ook een correlatie tussen fruit op het werk en een lager ziekteverzuim, iets wat op termijn een hoop kosten kan besparen.

An apple a day keeps the doctor away?
Het is natuurlijk niet zo dat een werknemer die elke dag een appel eet, meteen minder vaak ziek is. Onderzoekers hebben wel aangetoond dat er een sterke correlatie is tussen fruit eten en ziekteverzuim. Het verbeteren van de levensstijl zorgt namelijk voor minder ziekmeldingen, en gezond eten is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van.

Gezondere levensstijl stimuleren
Het eten van fruit op je werk geeft meer energie en moedigt werknemers aan om in de gehele linie een gezonder eet- en bewegingspatroon te onderhouden. Goede voeding, meer bewegen, meer ontspannen, minder roken en minder alcohol drinken: die mix van verschillende verbeteringen bij elkaar, zorgt voor een lager ziekteverzuim. En dat levert geld op!

Wat kan je doen om verzuim te verminderen?
Wil je een lager ziekteverzuim? Daar kan je als werkgever een sleutelrol in spelen. Positieve aanmoediging is daarin heel belangrijk. Creëer je een gezonde werkomgeving, dan stimuleer je een gezonde levensstijl bij werknemers. Ook onderling zie je hier vaak een sneeuwbaleffect; als collega’s gezonder leven, ga je hier makkelijker in mee.

Een paar tips om een gezondere werkomgeving te creëren:

• Zorg dat werknemers een goede werk-privébalans kunnen onderhouden. Meer ontspanning zorgt voor meer energie.
• Een positief werkklimaat zorgt voor lagere stresswaarden en een beter immuunsysteem.
• Stimuleer gezond eten aan door vers fruit beschikbaar te stellen.
• De vrijmibo mag gerust blijven, maar ook hier kan je een betere levensstijl aanmoedigen door gezonde snacks aan te bieden in plaats van frituur en chips.
• Steeds meer werkgevers regelen sportvoorzieningen op het werk, bijvoorbeeld via een wekelijkse bootcamp of door apparatuur beschikbaar te stellen.

Zet de verandering in beweging door gezondere gewoontes te stimuleren.
Ook wekelijks een fruitkist op je werk? Bestel eenvoudig online fruit op je werk!

Fruit op het werk creëert goodwill bij werknemers
Een gezondere levensstijl verlaagt het ziekteverzuim, dit kan je stimuleren als werkgever
Gezondere levensstijl = gezonder eten, meer ontspannen, meer bewegen, minder roken en minder alcohol drinken
Fruit op het werk maakt gezonder leven makkelijker en toegankelijker
Werkklimaat draagt bij aan de levensstijl van werknemers

Lees onze andere blogs

Krijg je niet genoeg van onze blogs?

Terug naar overzicht
31 december 2021

Fruitkist als relatiegeschenk voor bedrijven

Jarenlang was het de gewoonste zaak van de wereld om als relatiegeschenk een doos vol snacks en alcohol te geven. We kennen allemaal de pakketten met verschillende soorten chips, wijn, kaasjes, bonbons, worst en paté. Allemaal producten die op z’n...

10 november 2020

Productievere werknemers: fruit op het werk als energiebooster

We weten allemaal dat goede voeding belangrijk is. Maar wist je dat eetgedrag invloed heeft op veel meer facetten van je leven dan je zou denken? Niet alleen je lijf, maar ook je brein reageert op de voedingsstoffen die je...

27 oktober 2020

Fruit op het werk: leukste secundaire arbeidsvoorwaarde voor werknemer én werkgever

Als je denkt aan arbeidsvoorwaarden, denk je al gauw aan zaken als salaris, vakantiedagen en verlofregelingen. Een lange lijst van rechten en plichten voor zowel de werknemer als werkgever. Heb je al weleens gedacht aan werkfruit als secundaire arbeidsvoorwaarde? Altijd...