Ga naar de inhoud

Bezorging in heel Nederland

Alleen echt verse bezorging

Regionaal en duurzaam geleverd

Fruit op het werk: leukste secundaire arbeidsvoorwaarde voor werknemer én werkgever

Als je denkt aan arbeidsvoorwaarden, denk je al gauw aan zaken als salaris, vakantiedagen en verlofregelingen. Een lange lijst van rechten en plichten voor zowel de werknemer als werkgever. Heb je al weleens gedacht aan werkfruit als secundaire arbeidsvoorwaarde? Altijd lekker vers fruit op het werk binnen handbereik hebben, is voor iedereen een waardevolle regeling. Wij vertellen je waarom!

1. Een teken van waardering voor het personeel

Om werknemers gemotiveerd en productief te houden, gooien werkgevers vaak promoties, salarisverhogingen of bonussen in de strijd. Goede motivatiestrategieën, maar niet echt persoonlijk. Echt gemotiveerd personeel is namelijk niet alleen enthousiast over hun salaris, maar ook over jou als werkgever. Dat betekent dat persoonlijke beloningen misschien wel net zo belangrijk zijn als de financiële. Hierbij kan je denken aan verjaardagscadeautjes, een beterschapskaartje en: vers fruit op het werk!

2. Meer waardering voor de werkgever

Met fruit op het werk laat je dus als werkgever zien dat je om je personeel geeft. Andersom zie je dat werknemers hun werkgever meer gaan waarderen als zij zorgen voor fruit. Ze voelen zich gezien, goed verzorgd en bovendien wordt het een stuk makkelijker om gezond te eten tijdens de werkdag. Geen geplette bananen en beurse appels meer onder in de tas, geen werk aan het klaarmaken van fruitsalades. In plaats daarvan wordt er één of twee keer per week een bomvolle fruitkist op het werk bezorgd, waar gratis van gesmuld mag worden.

3. Beter in je vel

Mensen die veel fruit eten, zijn over het algemeen energieker en zitten lekkerder in hun vel. Dat komt door alle vitaminen en mineralen in fruit. Dat zijn echte boosters voor je immuunsysteem, waardoor je je fitter voelt en bijvoorbeeld beter met (werk)stress kunt omgaan. Werknemers die goed in vel zitten, zijn enthousiaster over hun werk en zullen daardoor ook betere resultaten boeken. Win-win!

4. Minder verzuim

We hebben hierover al eens eerder getipt [hyperlink naar blog over verzuim], maar fruit op het werk kan de werkgever geld opleveren. Werknemers met een gezond eetpatroon zijn minder vaak ziek. Dat is niet alleen fijn voor de werknemer zelf, maar scheelt jou als werkgever op den duur ook een hoop verzuimkosten.

5. Fruit op het werk is 100% fiscaal aftrekbaar

Wist je dat werkfruit 100% fiscaal aftrekbaar is? Onze fruitkisten vallen in de categorie ‘Loon in natura met een nihilwaardering’. Dat betekent dat de kosten hiervoor niet opgegeven hoeven te worden voor de werkkostenregeling. Best een aantrekkelijk extraatje zo, toch?

Proberen? Vraag nu een gratis proefkist aan!

Fruit op het werk is een mooie secundaire arbeidsvoorwaarde, zowel voor werknemer als werkgever
Werknemers voelen zich gezien, verzorgd en ontzorgd
Gezond eten zorgt ervoor dat je lekkerder in je vel zit, wel zo belangrijk op het werk!
Vers fruit op het werk kan de verzuimcijfers terugdringen en zo kosten besparen
Werkfruit is 100% fiscaal aftrekbaar

Lees onze andere blogs

Krijg je niet genoeg van onze blogs?

Terug naar overzicht
31 december 2021

Fruitkist als relatiegeschenk voor bedrijven

Jarenlang was het de gewoonste zaak van de wereld om als relatiegeschenk een doos vol snacks en alcohol te geven. We kennen allemaal de pakketten met verschillende soorten chips, wijn, kaasjes, bonbons, worst en paté. Allemaal producten die op z’n...

10 november 2020

Productievere werknemers: fruit op het werk als energiebooster

We weten allemaal dat goede voeding belangrijk is. Maar wist je dat eetgedrag invloed heeft op veel meer facetten van je leven dan je zou denken? Niet alleen je lijf, maar ook je brein reageert op de voedingsstoffen die je...

3 november 2020

Fruit op het werk: wat levert het op voor je team?

Als werkgever twijfel je misschien over het beschikbaar stellen van fruit op je werk. Het kost tenslotte geld om wekelijks vers fruit te kopen voor werknemers, maar wat levert het je op? In ieder geval goodwill, doordat je personeel gemak...