0

Fruit eten op het werk, tips en tricks

Fruit eten is gezond, dat leren we al van jongs af aan. Als je veel fruit eet voel je je niet alleen beter, ook je huid krijgt er een gezondere uitstraling door. Maar fruit is natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Toch is het voor veel mensen lastig om meer fruit te eten. Vooral op het werk schiet het er vaak bij in en wordt er snel gekozen voor een snack als tussendoortje. Vind jij het ook moeilijk om voldoende fruit te eten? Lees dan onderstaande tips.

Fruit als tussendoortje

Meer fruit eten lukt het beste als het een gewoonte wordt. Dit moet je jezelf dan ook echt aanleren. Een eerste stap is om het fruit altijd in zicht te leggen. Zet het fruit op een plek waar je vaak langs loopt zodat het makkelijk is om een stuk te pakken. Wat je ook kan doen is elke dag 2 stuks fruit naast je computer leggen. Je wordt dan continue geconfronteerd met het fruit waardoor je het eerder zal pakken als je trek krijgt.

Een prima tijdstip om fruit als tussendoortje te eten is om 11 uur in de ochtend en om 4 uur in de middag. De momenten waarop veel mensen een dipje hebben. Kies dan wel voor fruit wat je lekker vindt en waar je blij van wordt. Dan kost het minder moeite.

Fruit in de lunchpauze

De lunchpauze is een belangrijk moment om voldoende voedingsstoffen en energie binnen te krijgen om de middag goed door te komen. Fruit kun je ook prima eten tijdens de lunch. Beleg je broodje bijvoorbeeld een keer met banaan of aardbei. Lekker fris en erg gezond! Je kunt ook een lekkere frisse fruitsalade of een schaaltje yoghurt met gesneden fruit maken. Er zijn talloze manieren te bedenken om fruit te eten tijdens de lunch.

Fruit smoothie

Blijf je het toch lastig vinden om fruit te eten? Misschien is het dan voor jou een goed idee om eens een smoothie met vers fruit te proberen. Het kost iets meer tijd maar het is erg lekker en gezond. Je hoeft het fruit voor de smoothie niet te schillen want juist de schil bevat de meeste vitaminen en vezels. Gebruik deze dan ook!

Je kan alle soorten fruit met elkaar combineren maar wil je toch wat tips dan hebben we een aantal heerlijke smoothie recepten voor je gemaakt. Probeer het eens en je zult zien dat je op een snelle en lekkere manier heel veel fruit binnen krijgt. En als je dan toch bezig bent, maak dan gelijk wat meer zodat je collega’s er ook van kunnen genieten. Bestel een fruitkist met gemengd fruit zodat je altijd voldoende hebt voor de lekkerste smoothies.

Samenvattend

  • Voel je fit en gezond door genoeg fruit te eten
  • Eet fruit op een vast tijdstip zodat het een gewoonte wordt
  • Kies fruit waar je blij van wordt
  • Beleg je brood met fruit, lekker fris en gezond!
  • Krijg snel extra fruit binnen door het drinken van een fruit smoothie

Fruitkist: vers fruit op je werk en als cadeau

Bestel je fruitkist
#mijnfruitkist

Check onze updates op Instagram.

Enthousiast en fruit op je werk bestellen? Dat is heel makkelijk en kan gewoon online. Bestel een fruitkist en ontvang voortaan één of twee keer per week vers fruit van een lokale fruitspecialist.

Heb je vragen over ons fruit, de leveringen of wil je een speciale bestelling doorgeven?
Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.

Fruitkist bestellen
Winkelmand0
Er zitten geen producten in je mand
Doorgaan met winkelen