Ga naar de inhoud

Bezorging in heel Nederland

Alleen echt verse bezorging

Regionaal en duurzaam geleverd

Bananen, ze smaken geweldig en zijn enorm populair

Populaire bananen

Banaan is één van de meest populaire fruitsoorten in Nederland. Het is een makkelijk fruit om mee te nemen naar je werk, je hoeft het niet te wassen en je krijgt er geen vieze handen van. Daarnaast geeft de banaan snel energie omdat het natuurlijke suikers bevat die het lichaam snel kan opnemen. Een banaan bevat 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6. Wat belangrijk is om je bloedsuikerspiegel in evenwicht te houden waardoor je tijdens je werkdag minder kans hebt op de bekende 4-uur-dip.

Hoe groeit de banaan

Bananen zijn officieel kruidgewassen. Ze groeien in een tropisch of subtropisch klimaat in trossen aan een plant. Zodra de plant tussen de drie en zes meter hoog is gaat de plant bloeien. Uit elke bloem ontstaat een banaan. De banaan groeit omhoog om zoveel mogelijk zonnestralen op te kunnen vangen. Zodra de bananen groter en zwaarder worden trekt de zwaartekracht de tros juist omlaag. Bananen willen echter naar boven blijven groeien, tegen de zwaartekracht in. Hierdoor ontstaat zijn karakteristieke kromme vorm.

Hoe komen ze in Nederland

Voordat de bananen bij ons in de winkel liggen hebben ze al een lange reis gemaakt. Ze worden geplukt als ze nog niet rijp zijn en vervoert in koude containers waar ze als het ware ‘in slaap’ gehouden worden. Bij aankomst in Nederland zijn ze daarom nog steeds onrijp. Om de bananen te laten rijpen en hun mooie gele kleur te geven moeten ze uit hun slaap gehaald worden. Dit gebeurt in speciale rijpkamers waar warme lucht met ethyleen langs de bananen geblazen wordt. Ethyleen wordt normaal gesproken ook door de vrucht zelf aangemaakt om te rijpen. Zodra de bananen voldoende gerijpt zijn worden ze overgebracht naar de winkel.

Hoe bewaar je die banaan

Je kunt bananen op verschillende manieren bewaren, het ligt eraan hoe rijp je de banaan het liefst wilt eten. Hou je van rijpere bananen? Bewaar ze dan op kamertemperatuur. Wil je de rijpheid net zo houden als op het moment dat je ze gekocht hebt of op het werk bezorgd kreeg? Bewaar ze dan op een temperatuur van 12 tot 14 graden. Wil je het rijpingsproces remmen omdat je ze bijvoorbeeld niet snel genoeg op kunt eten? Bewaar ze dan in de koelkast. Zijn de bananen toch te rijp geworden? Maak er dan een heerlijke smoothie recept van met ander fruit. Banaan is bijna overal mee te combineren. Een heerlijke energieboost voor op het werk.

Wat je nog niet wist over bananen

Wist je dat je bananen kunt gebruiken om ander fruit sneller te laten rijpen? Leg je banaan tegen het andere stuk fruit en voila!
Wist je dat het woord banaan afkomstig is van het Arabische woord ‘banan’ dat vinger betekent?
Wist je dat bananen na rijst, graan en mais het meest gegeten voedsel ter wereld is?
Wist je dat bananen je kunnen helpen bij het stoppen met roken en zelfs kunnen helpen tegen zweetvoeten?

Wil je bananen op het werk bestellen? In onze gemengde fruitkisten leveren wij altijd bananen en voor de liefhebber hebben we ook een kist met 60 stuks bananen.

Een banaan bevat 40% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B6
De banaan krijgt zijn karakteristieke kromme vorm door de zwaartekracht
Bananen worden in Nederland pas gerijpt
Bananen kun je op verschillende manieren bewaren, afhankelijk van hoe rijp je ze wilt eten
Bananen zijn een goede optie voor vers fruit op het werk

Lees onze andere blogs

Krijg je niet genoeg van onze blogs?

Terug naar overzicht
31 december 2021

Fruitkist als relatiegeschenk voor bedrijven

Jarenlang was het de gewoonste zaak van de wereld om als relatiegeschenk een doos vol snacks en alcohol te geven. We kennen allemaal de pakketten met verschillende soorten chips, wijn, kaasjes, bonbons, worst en paté. Allemaal producten die op z’n...

10 november 2020

Productievere werknemers: fruit op het werk als energiebooster

We weten allemaal dat goede voeding belangrijk is. Maar wist je dat eetgedrag invloed heeft op veel meer facetten van je leven dan je zou denken? Niet alleen je lijf, maar ook je brein reageert op de voedingsstoffen die je...

3 november 2020

Fruit op het werk: wat levert het op voor je team?

Als werkgever twijfel je misschien over het beschikbaar stellen van fruit op je werk. Het kost tenslotte geld om wekelijks vers fruit te kopen voor werknemers, maar wat levert het je op? In ieder geval goodwill, doordat je personeel gemak...