Ga naar de inhoud

Bezorging in heel Nederland

Alleen echt verse bezorging

Regionaal en duurzaam geleverd

Appeltjes van oranje, een ideaal tussendoortje

frisse mandarijnen

Wij, als Nederlanders eten veel mandarijnen. Gemiddeld wel vier kilo per persoon per jaar. De Clementine is onze favoriet, deze soort bevat geen pitjes, heeft een zoete smaak en een dunne schil. Ons klimaat is niet geschikt voor de constante teelt van Mandarijnen. Ze houden van heel veel zon en daarom groeien ze het beste in landen zoals Spanje, Marokko en Mexico. Van oktober tot februari zijn de mandarijnen het lekkerst en ook het beste te verkrijgen.

Mandarijnen op het werk

Mandarijnen zijn een makkelijk tussendoortje voor op het werk. Haal de schil eraf en je kunt hem zo opeten. Maar wat als de schil heel strak om de mandarijn zit? Het helpt om de mandarijn eerst een tijdje tussen je handen te rollen. Het pellen wordt dan makkelijker omdat de schil los komt te zitten van de vrucht. Veel mensen hebben een hekel aan de witte draadjes van de mandarijn. Het kost vaak veel tijd en vieze handen om deze eraf te pulken. Maar wist je dat juist in deze draadjes veel voedingsstoffen en vezels zitten? Het is dus juist een goed idee om ze gewoon op te eten!

Welke mandarijn is het lekkerst

Mandarijnen zien er vaak allemaal hetzelfde uit. Toch kan er veel verschil in smaak zijn. Om de lekkerste mandarijn te kiezen moet je goed kijken naar de schil. Pak een mandarijn waarvan de schil het meeste glanst en waarvan de schil strak om de mandarijn zit. Met een losse schil kan de mandarijn te rijp en erg droog zijn. Wil je graag een zoete mandarijn? Kies dan voor kleine mandarijnen. Je kunt ze het beste bewaren op een koele en donkere plek. Ze blijven dan ongeveer 10 dagen lekker. Bewaar ze niet in de koelkast, daar wordt de mandarijn droger van.

Eet mandarijnen bij stress

Veel mensen zijn gek op de geur van mandarijnen. De frisse geur zorgt ervoor dat onze hersenen een stofje vrij maakt die ervoor zorgt dat we minder stress voelen. Een prima tussendoortje tijdens je werkdag! Je kunt mandarijnen ook prima eten tijdens de lunch. Eet ze met yoghurt of verwerk ze in een frisse fruitsalade of smoothie.

Bestel een fruitkist met mandarijnen voor op het werk en geniet van deze stress verlagende vrucht! Er zijn nog veel meer leuke weetjes over mandarijnen. Een aantal lees je hieronder.

Wist je dat mandarijnen groen geplukt worden en pas onder invloed van koude temperaturen oranje worden?
Wist je dat mandarijnen van oktober tot februari het lekkerst zijn?
Wist je dat we in Nederland gemiddeld vier kilo mandarijnen per persoon per jaar eten?
Wist je dat twee mandarijnen meetellen voor 1 stuk fruit?
Wist je dat juist in de witte draadjes veel vezels en voedingsstoffen zitten?
Wist je dat mandarijnen helpen bij het verminderen van stress?
Wist je dat je mandarijnen het beste op een droge en donkere plek kunt bewaren?

Lees onze andere blogs

Krijg je niet genoeg van onze blogs?

Terug naar overzicht
31 december 2021

Fruitkist als relatiegeschenk voor bedrijven

Jarenlang was het de gewoonste zaak van de wereld om als relatiegeschenk een doos vol snacks en alcohol te geven. We kennen allemaal de pakketten met verschillende soorten chips, wijn, kaasjes, bonbons, worst en paté. Allemaal producten die op z’n...

10 november 2020

Productievere werknemers: fruit op het werk als energiebooster

We weten allemaal dat goede voeding belangrijk is. Maar wist je dat eetgedrag invloed heeft op veel meer facetten van je leven dan je zou denken? Niet alleen je lijf, maar ook je brein reageert op de voedingsstoffen die je...

3 november 2020

Fruit op het werk: wat levert het op voor je team?

Als werkgever twijfel je misschien over het beschikbaar stellen van fruit op je werk. Het kost tenslotte geld om wekelijks vers fruit te kopen voor werknemers, maar wat levert het je op? In ieder geval goodwill, doordat je personeel gemak...