0

Appeltjes van oranje, een ideaal tussendoortje

Wij, als Nederlanders eten veel mandarijnen. Gemiddeld wel vier kilo per persoon per jaar. De Clementine is onze favoriet, deze soort bevat geen pitjes, heeft een zoete smaak en een dunne schil. Ons klimaat is niet geschikt voor de constante teelt van Mandarijnen. Ze houden van heel veel zon en daarom groeien ze het beste in landen zoals Spanje, Marokko en Mexico. Van oktober tot februari zijn de mandarijnen het lekkerst en ook het beste te verkrijgen.

Mandarijnen op het werk

Mandarijnen zijn een makkelijk tussendoortje voor op het werk. Haal de schil eraf en je kunt hem zo opeten. Maar wat als de schil heel strak om de mandarijn zit? Het helpt om de mandarijn eerst een tijdje tussen je handen te rollen. Het pellen wordt dan makkelijker omdat de schil los komt te zitten van de vrucht. Veel mensen hebben een hekel aan de witte draadjes van de mandarijn. Het kost vaak veel tijd en vieze handen om deze eraf te pulken. Maar wist je dat juist in deze draadjes veel voedingsstoffen en vezels zitten? Het is dus juist een goed idee om ze gewoon op te eten!

Welke mandarijn is het lekkerst

Mandarijnen zien er vaak allemaal hetzelfde uit. Toch kan er veel verschil in smaak zijn. Om de lekkerste mandarijn te kiezen moet je goed kijken naar de schil. Pak een mandarijn waarvan de schil het meeste glanst en waarvan de schil strak om de mandarijn zit. Met een losse schil kan de mandarijn te rijp en erg droog zijn. Wil je graag een zoete mandarijn? Kies dan voor kleine mandarijnen. Je kunt ze het beste bewaren op een koele en donkere plek. Ze blijven dan ongeveer 10 dagen lekker. Bewaar ze niet in de koelkast, daar wordt de mandarijn droger van.

Eet mandarijnen bij stress

Veel mensen zijn gek op de geur van mandarijnen. De frisse geur zorgt ervoor dat onze hersenen een stofje vrij maakt die ervoor zorgt dat we minder stress voelen. Een prima tussendoortje tijdens je werkdag! Je kunt mandarijnen ook prima eten tijdens de lunch. Eet ze met yoghurt of verwerk ze in een frisse fruitsalade of smoothie.

Bestel een fruitkist met mandarijnen voor op het werk en geniet van deze stress verlagende vrucht! Er zijn nog veel meer leuke weetjes over mandarijnen. Een aantal lees je hieronder.

Samenvattend

  • Wist je dat mandarijnen groen geplukt worden en pas onder invloed van koude temperaturen oranje worden?
  • Wist je dat mandarijnen van oktober tot februari het lekkerst zijn?
  • Wist je dat we in Nederland gemiddeld vier kilo mandarijnen per persoon per jaar eten?
  • Wist je dat twee mandarijnen meetellen voor 1 stuk fruit?
  • Wist je dat juist in de witte draadjes veel vezels en voedingsstoffen zitten?
  • Wist je dat mandarijnen helpen bij het verminderen van stress?
  • Wist je dat je mandarijnen het beste op een droge en donkere plek kunt bewaren?

Fruitkist: vers fruit op je werk en als cadeau

Bestel je fruitkist
#mijnfruitkist

Check onze updates op Instagram.

Enthousiast en fruit op je werk bestellen? Dat is heel makkelijk en kan gewoon online. Bestel een fruitkist en ontvang voortaan één of twee keer per week vers fruit van een lokale fruitspecialist.

Heb je vragen over ons fruit, de leveringen of wil je een speciale bestelling doorgeven?
Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.

Fruitkist bestellen
Winkelmand0
Er zitten geen producten in je mand
Doorgaan met winkelen