Ga naar de inhoud

Bezorging in heel Nederland

Alleen echt verse bezorging

Regionaal en duurzaam geleverd

Tips tegen een middagdip op je werk

versla middagdip

Je bent de hele dag al druk bezig en rond drie of vier uur slaat de vaste middagdip weer toe. Erg vervelend want je hebt nog een aantal uur werk voor de boeg. Begin jij ook altijd te gapen en lijkt het alsof je geen energie meer in je lijf hebt? Dan wil je vast weten hoe je deze middagdip kunt voorkomen.

Ga voor voeding met langzame koolhydraten

Weinig energie in de namiddag heeft te maken met een dip in je bloedsuikerspiegel. De meeste mensen lossen dit op door een extra kop koffie te nemen met een zoet tussendoortje. Juist dit verergert het hele proces. Je kunt er beter voor zorgen dat je bloedsuikerspiegel over de hele dag stabiel blijft waardoor je ook in de middag energie hebt.

Je kunt je bloedsuikerspiegel stabiel houden door minder producten met snelle koolhydraten te nemen en te kiezen voor voeding met langzame koolhydraten. Voorbeelden hiervan zijn eieren, noten, groenten, fruit en alle producten met volkorenmeel. Deze voedingsmiddelen worden langzaam door het lichaam opgenomen waardoor je minder last hebt van een suikerpiek en de suikerdip die al snel erna volgt. Ze bevatten meestal ook veel voedingsvezels die je lang een verzadigd gevoel geven. Hierdoor heb je minder behoefte om verleid te worden voor een ongezond tussendoortje!

Om de paar uur wat eten zorgt ook voor een stabiele bloedsuikerspiegel. Neem halverwege de ochtend en de middag een gezond tussendoortje met langzame koolhydraten en je komt de dag door vol energie! Maak het jezelf gemakkelijk door een fruitkist op het werk neer te zetten. Zo heb je altijd een gezond tussendoortje bij de hand.

Drink en beweeg voldoende

Om de middagdip te verslaan is het verstandig om over de hele dag voldoende te drinken. Zorg dat je een flesje op je bureau hebt staan die je steeds opnieuw kunt vullen. Om het lekkerder te maken kun je er vers fruit aan toe voegen. Gezond en lekker!

Maak rond de lunch tijd vrij om even een korte wandeling te maken. Door te bewegen in de buitenlucht maakt je lichaam vitamine D aan wat zorgt voor extra energie en een goed humeur. Is dit tijdens je werkdag niet haalbaar? Probeer dan toch zo vaak mogelijk van je stoel op te staan of een kort rondje te lopen als je bijvoorbeeld aan het bellen bent.

Pak voldoende slaap

Voldoende slaap in de nacht zorgt voor een energieke dag. Veel mensen vinden vroeg naar bed gaan zonde van hun tijd. Maar als je niet voldoende slaapt, dan zal de vermoeidheid keihard toeslaan als je minder energie hebt rond de middagdip. Als richtlijn wordt 7 tot 8 uur slaap per nacht aanbevolen voor volwassenen.

Zorg voor een stabiele bloedsuikerspiegel
Eet voedingsmiddelen met langzame koolhydraten
Eet verspreid over de dag
Drink voldoende water
Maak tussen de middag een korte wandeling
Slaap voldoende tijdens de nacht

Lees onze andere blogs

Krijg je niet genoeg van onze blogs?

Terug naar overzicht
31 december 2021

Fruitkist als relatiegeschenk voor bedrijven

Jarenlang was het de gewoonste zaak van de wereld om als relatiegeschenk een doos vol snacks en alcohol te geven. We kennen allemaal de pakketten met verschillende soorten chips, wijn, kaasjes, bonbons, worst en paté. Allemaal producten die op z’n...

10 november 2020

Productievere werknemers: fruit op het werk als energiebooster

We weten allemaal dat goede voeding belangrijk is. Maar wist je dat eetgedrag invloed heeft op veel meer facetten van je leven dan je zou denken? Niet alleen je lijf, maar ook je brein reageert op de voedingsstoffen die je...

3 november 2020

Fruit op het werk: wat levert het op voor je team?

Als werkgever twijfel je misschien over het beschikbaar stellen van fruit op je werk. Het kost tenslotte geld om wekelijks vers fruit te kopen voor werknemers, maar wat levert het je op? In ieder geval goodwill, doordat je personeel gemak...