0

Sinaasappels, echte vitaminebommetjes op het werk

De dag beginnen met versgeperst sinaasappelsap. Daar wordt iedereen vrolijk van! Niet alleen lekker maar ook supergezond. Als je de ochtend regelmatig begint met deze citrusvrucht zal je humeur merkbaar verbeteren. Dit komt dankzij citroenzuur en mineraalzouten die in sinaasappels zitten. Je kunt je werkdag dus niet beter beginnen! Maar sinaasappels hebben nog veel meer voordelen.

Gezondheidsvoordelen van de sinaasappel

Een sinaasappel zit vol met gezonde voedingsstoffen, waaronder veel vitamine C, foliumzuur en antioxidanten die je binnen krijgt bij het eten van een sinaasappel. Sinaasappels hebben hierdoor een gunstige werking op je immuunsysteem waardoor ze kunnen bijdragen aan het verminderen van ziekteverzuim op het werk. Het eten van sinaasappels verkleint daarnaast de kans op hart- en vaatziekten, diabetes, reuma en verlaagt je bloeddruk.

Sinaasappels op het werk

Sinaasappels kun je op veel verschillende manieren eten. Pers ze uit voor een heerlijk verse sap of verwerk ze in een sinaasappel banaan smoothie, lekker gezond! Tijdens de lunch zijn ze ook heerlijk fris in een salade. Sinaasappel is ook goed te gebruiken als beleg op brood, een beetje honing erover en je hebt een gezonde en frisse boterham. Er zijn talloze manieren te bedenken om sinaasappels te eten. Ze mogen dan ook niet ontbreken in je wekelijkse fruitkist op kantoor.

Samenvattend

  • De sinaasappel bevat van alle citrusvruchten de meeste vitamine C
  • In geen enkele vrucht zitten zo veel antioxidanten als in sinaasappels
  • Sinaasappels zitten boordevol vezels en bevatten eiwit, koolhydraten, kalk en ijzer
  • De kleur van de schil heeft geen invloed op de smaak
  • Sinaasappels zijn in het begin geel/groen van kleur en veranderen door de nachtelijke kou in oranje
  • Door de geur en het eten van sinaasappels word je vrolijk
  • Sinaasappels moeten rijp geplukt worden want ze rijpen na de oogst niet meer na
  • In de winkel herken je het soort sinaasappel aan het netje. Handsinaasappels zitten in een oranje netje, perssinaasappels in een groen netje

Fruitkist: vers fruit op je werk en als cadeau

Bestel je fruitkist
#mijnfruitkist

Check onze updates op Instagram.

Enthousiast en fruit op je werk bestellen? Dat is heel makkelijk en kan gewoon online. Bestel een fruitkist en ontvang voortaan één of twee keer per week vers fruit van een lokale fruitspecialist.

Heb je vragen over ons fruit, de leveringen of wil je een speciale bestelling doorgeven?
Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.

Fruitkist bestellen
Winkelmand0
Er zitten geen producten in je mand
Doorgaan met winkelen