Ga naar de inhoud

Bezorging in heel Nederland

Alleen echt verse bezorging

Regionaal en duurzaam geleverd

Fruit eten vermindert de kans op griep

Citrusvruchten en griep

Het is weer zover: een griepepidemie staat voor de deur. Vervelend voor de zieken maar ook een groot probleem voor de werkgever. Een grieppatiënt is gemiddeld vijf dagen afwezig en het blijft meestal niet bij één slachtoffer. Een kantoor is de ideale omgeving voor het griepvirus om zich te verspreiden. Het is algemeen bekend dat voldoende fruit eten de kans op griep vermindert. Maar hoe motiveer je werknemers om voldoende fruit op het werk te eten? 

Hoe zit dat nu eigenlijk met je immuunsysteem

Om daar antwoord op te krijgen moet je eerst iets weten over het immuunsysteem. Het immuunsysteem is de basis van je gezondheid. Het is ons verdedigingssysteem tegen indringers zoals virussen, bacteriën en parasieten. Maar het wordt ook ingezet om afvalstoffen en/of zieke lichaamscellen op te ruimen. Als je immuunsysteem goed werkt zal je weinig last van ziekte hebben en voel je je fit en gezond. Je kunt de weerstand van je werknemers een boost geven door ze vers fruit boordevol vitamine C op het werk aan te bieden. Maar welke soorten fruit zijn hier het meest geschikt voor?

Kiwi, de nummer één in vitamine C

De kiwi is de topper als het gaat om vitamine C. Een kiwi per dag helpt je om je vitamine C niveau op peil te houden. Wist je trouwens dat je lichaam geen vitamine C kan aanmaken of opslaan? Het is dus belangrijk om dagelijks voldoende fruit op het werk aan te bieden.

Kies voor aardbeien

In aardbeien zitten veel antioxidanten zoals vitamine C. Het zorgt voor een betere weerstand en het breekt stresshormonen af. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat aardbeien goed zijn voor de concentratie en het geheugen. Voel je je niet zo fit? Maak dan een smoothie op het werk van aardbeien, kiwi’s en sinaasappels en je voelt je al snel weer beter!

Met citrusvruchten zit je altijd goed

Citrusvruchten zitten vol goede voedingsstoffen, mineralen en vitaminen. Vooral sinaasappels, grapefruits, limoenen en citroenen bevatten veel vitamine C. Zet op kantoor een kan vers water neer met uitgeperste limoenen of citroenen. Zo krijg je door water te drinken al extra vitamine C binnen. Let er wel op dat je ook het vruchtvlees gebruikt, hier zitten de meeste vitaminen in.

Wil je ook vers fruit op het werk?

Wat kan ik nog meer doen

Als werkgever kan je dus al een hoop doen door het aanbieden van vers fruit op het werk. Maar er zijn nog veel meer maatregelen om verzuim door griep te beperken. Een aantal eenvoudige maatregelen lees je hieronder.

Dagelijks vers fruit aanbieden op het werk
Ventileer het kantoor goed door ramen op een kier te zetten
Zorg voor een schone kantooromgeving
Stimuleer werknemers om in de lunchpauze buiten een wandeling te maken
Toch iemand met griep? Laat de grieppatiënt thuis goed uitzieken

Lees onze andere blogs

Krijg je niet genoeg van onze blogs?

Terug naar overzicht
31 december 2021

Fruitkist als relatiegeschenk voor bedrijven

Jarenlang was het de gewoonste zaak van de wereld om als relatiegeschenk een doos vol snacks en alcohol te geven. We kennen allemaal de pakketten met verschillende soorten chips, wijn, kaasjes, bonbons, worst en paté. Allemaal producten die op z’n...

10 november 2020

Productievere werknemers: fruit op het werk als energiebooster

We weten allemaal dat goede voeding belangrijk is. Maar wist je dat eetgedrag invloed heeft op veel meer facetten van je leven dan je zou denken? Niet alleen je lijf, maar ook je brein reageert op de voedingsstoffen die je...

3 november 2020

Fruit op het werk: wat levert het op voor je team?

Als werkgever twijfel je misschien over het beschikbaar stellen van fruit op je werk. Het kost tenslotte geld om wekelijks vers fruit te kopen voor werknemers, maar wat levert het je op? In ieder geval goodwill, doordat je personeel gemak...