0

Fruit eten vermindert de kans op griep

Het is weer zover: een griepepidemie staat voor de deur. Vervelend voor de zieken maar ook een groot probleem voor de werkgever. Een grieppatiënt is gemiddeld vijf dagen afwezig en het blijft meestal niet bij één slachtoffer. Een kantoor is de ideale omgeving voor het griepvirus om zich te verspreiden. Het is algemeen bekend dat voldoende fruit eten de kans op griep vermindert. Maar hoe motiveer je werknemers om voldoende fruit op het werk te eten? 

Hoe zit dat nu eigenlijk met je immuunsysteem

Om daar antwoord op te krijgen moet je eerst iets weten over het immuunsysteem. Het immuunsysteem is de basis van je gezondheid. Het is ons verdedigingssysteem tegen indringers zoals virussen, bacteriën en parasieten. Maar het wordt ook ingezet om afvalstoffen en/of zieke lichaamscellen op te ruimen. Als je immuunsysteem goed werkt zal je weinig last van ziekte hebben en voel je je fit en gezond. Je kunt de weerstand van je werknemers een boost geven door ze vers fruit boordevol vitamine C op het werk aan te bieden. Maar welke soorten fruit zijn hier het meest geschikt voor?

Kiwi, de nummer één in vitamine C

De kiwi is de topper als het gaat om vitamine C. Een kiwi per dag helpt je om je vitamine C niveau op peil te houden. Wist je trouwens dat je lichaam geen vitamine C kan aanmaken of opslaan? Het is dus belangrijk om dagelijks voldoende fruit op het werk aan te bieden.

Kies voor aardbeien

In aardbeien zitten veel antioxidanten zoals vitamine C. Het zorgt voor een betere weerstand en het breekt stresshormonen af. Daarnaast zijn er aanwijzingen dat aardbeien goed zijn voor de concentratie en het geheugen. Voel je je niet zo fit? Maak dan een smoothie op het werk van aardbeien, kiwi’s en sinaasappels en je voelt je al snel weer beter!

Met citrusvruchten zit je altijd goed

Citrusvruchten zitten vol goede voedingsstoffen, mineralen en vitaminen. Vooral sinaasappels, grapefruits, limoenen en citroenen bevatten veel vitamine C. Zet op kantoor een kan vers water neer met uitgeperste limoenen of citroenen. Zo krijg je door water te drinken al extra vitamine C binnen. Let er wel op dat je ook het vruchtvlees gebruikt, hier zitten de meeste vitaminen in.

Wil je ook vers fruit op het werk?

Wat kan ik nog meer doen

Als werkgever kan je dus al een hoop doen door het aanbieden van vers fruit op het werk. Maar er zijn nog veel meer maatregelen om verzuim door griep te beperken. Een aantal eenvoudige maatregelen lees je hieronder.

Samenvattend

  • Dagelijks vers fruit aanbieden op het werk
  • Ventileer het kantoor goed door ramen op een kier te zetten
  • Zorg voor een schone kantooromgeving
  • Stimuleer werknemers om in de lunchpauze buiten een wandeling te maken
  • Toch iemand met griep? Laat de grieppatiënt thuis goed uitzieken

Fruitkist: vers fruit op je werk en als cadeau

Bestel je fruitkist
#mijnfruitkist

Check onze updates op Instagram.

Enthousiast en fruit op je werk bestellen? Dat is heel makkelijk en kan gewoon online. Bestel een fruitkist en ontvang voortaan één of twee keer per week vers fruit van een lokale fruitspecialist.

Heb je vragen over ons fruit, de leveringen of wil je een speciale bestelling doorgeven?
Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.

Fruitkist bestellen
Winkelmand0
Er zitten geen producten in je mand
Doorgaan met winkelen