0

Druiven, lekker verfrissend en veel gezondheidsvoordelen

Druiven zijn niet alleen heel erg lekker maar ook perfect te gebruiken als tussendoortje op het werk. Ze smaken fris en knapperig en je eet ze zo uit de hand. Druiven bestaan voor 80% uit water en bevatten veel belangrijke vitamines en mineralen. Daarnaast bevatten ze ook fruitsuikers die je snel energie geven. Handig dus om een handje druiven te nemen net voor een vergadering of presentatie! Er bestaan veel verschillende soorten druiven zoals witte en rode druiven. Maar wat is het verschil tussen deze soorten?

Witte druiven

Witte druiven kun je het hele jaar door kopen. Ze bevatten veel koolhydraten en smaken iets zuurder dan de rode druiven. Een voordeel hiervan is dat ze daarom ook minder suiker bevatten. Door het eten van witte druiven krijg je vitamine K en vitamine B1 binnen. Deze combinatie van vitamines zorgen voor sterke en gezonde botten. Ook bevatten deze druiven veel kalium wat erg goed is om je nieren, lever en darmen goed te laten functioneren.

Rode druiven

Rode druiven zijn erg zoet en voedend, ze bevatten meer vezels dan witte druiven. Ook staan de donkergekleurde druiven in de top 5 van de meest vet verbrandende vruchten. Rode druiven bevatten een grote hoeveelheid antioxidanten die je helpen om vrije radicalen te bestrijden. Ze zijn ook een uitstekend reinigingsmiddel voor je bloed en organen omdat ze sterke antivirale en antibacteriële eigenschappen hebben.

Druiven op het werk

Het is goed om op het werk een fruitschaal neer te zetten. Fruit is een ideaal tussendoortje en vervangt de ongezonde tussendoortjes die je anders zou nemen. Druiven zijn een van de fruitsoorten die heel geschikt zijn om direct achter je bureau op te eten. Plaats een schaaltje met druiven op je bureau en je kunt de hele dag genieten van alle voordelen voor je gezondheid. Druiven vind je regelmatig in onze gemengde fruitkisten.

Samenvattend

  • Druiven bestaan voor 80% uit water
  • Van de meest gegeten fruitsoorten in Nederland staan druiven op de zesde plaats
  • Gemiddeld eten we in Nederland ruim 5 gram druiven per persoon per dag
  • Druiven leveren van alle populaire fruitsoorten in Nederland de meeste voedingsvezels
  • Druiven bevatten veel kalium wat belangrijk is voor het in balans houden van je bloeddruk
  • Een portie druiven van 100 gram telt als één portie fruit
  • Druiven zijn een gezonde snack voor op het werk

Fruitkist: vers fruit op je werk en als cadeau

Bestel je fruitkist
#mijnfruitkist

Check onze updates op Instagram.

Enthousiast en fruit op je werk bestellen? Dat is heel makkelijk en kan gewoon online. Bestel een fruitkist en ontvang voortaan één of twee keer per week vers fruit van een lokale fruitspecialist.

Heb je vragen over ons fruit, de leveringen of wil je een speciale bestelling doorgeven?
Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.

Fruitkist bestellen
Winkelmand0
Er zitten geen producten in je mand
Doorgaan met winkelen