Ga naar de inhoud

Bezorging in heel Nederland

Alleen echt verse bezorging

Regionaal en duurzaam geleverd

De aardbei, bijna iedereen is er gek op

favoriete aardbeien

In de zomer krijgen we allemaal weer zin in die heerlijke zoete aardbeien. Ze hebben niet voor niets de bijnaam ‘zomerkoninkjes’ gekregen. In Nederland staat de aardbei dan ook nummer 7 op de lijst van meest gegeten fruitsoorten. Een grote aanwinst als tussendoortje op de werkvloer! Er is dan ook een grote kans dat de aardbeien als eerste uit de fruitkist gepakt gaan worden. In het seizoen tref je de aardbeiden ook aan in onze gemengde fruitkisten.

Een gezond tussendoortje op de werkvloer

Aardbeien zijn erg lekker en gezond. Ze bevatten weinig calorieën en veel vitamine C, wat goed is voor je weerstand, je huid en je haar. Door het eten van 8 middelgrote aardbeien neemt je lichaam meer vitamine C op dan bij het eten van 1 sinaasappel. Aardbeien bevatten ook veel kalium. Kalium zorgt voor een goede bloeddruk en regelt de vochtbalans in ons lichaam. Een perfect tussendoortje tijdens je werkdag! 100 gram aardbeien telt mee als 1 portie fruit. Geadviseerd wordt om 2 porties fruit per dag te eten.

Tips voor de lekkerste aardbeien

Let er bij aardbeien op dat ze erg kort houdbaar zijn, laat ze dus niet te lang liggen! Was ze pas net voordat je ze gaat eten want aardbeien nemen snel water op wat ten koste gaat van de smaak. Laat het groene kroontje aan de aardbei zitten voordat je ze wast. Haal je deze er voor het wassen vanaf dan is de aardbei ‘lek’ en neemt deze nog meer water op. Eet de aardbei altijd op kamertemperatuur. Ze smaken en ruiken dan het lekkerst!

Aardbeien eten op het werk

Aardbeien zijn erg gezond als tussendoortje op het werk. Haal het kroontje van de aardbei en je kunt ze zo uit de hand opeten, lekker makkelijk! Maar heb je er ook wel eens aan gedacht om aardbeien tijdens de lunch te eten? Ze zijn heerlijk in een schaaltje Yoghurt, door een frisse fruitsalade en op brood! Wist je dat aardbeien erg lekker zijn op een broodje met brie? Probeer het eens!

Aardbeien zijn ook eenvoudig te verwerken in een frisse smoothie. Heb je al eens een aardbei banaan smoothie of een aardbei perzik smoothie gemaakt? Ze zijn erg makkelijk te maken en je hebt binnen no time een fris en gezond tussendoortje. Tip: gebruik hiervoor de aardbeien die al wat zacht geworden zijn zodat je de stevige aardbeien bewaart om los op te eten.

Wil je elke week verse aardbeien op het werk maar heb je geen tijd om naar de winkel te gaan? Bestel vandaag nog een gemengde fruitkist. Je kunt kiezen uit 30, 40 of 50 stuks fruit!

Aardbeien worden ook wel zomerkoninkjes genoemd
De aardbei staat op nummer 7 op de lijst van meest gegeten fruitsoorten in Nederland
100 gram aardbeien telt mee als 1 portie fruit
Was de aardbeien pas net voordat je ze gaat opeten anders nemen ze veel vocht op en gaat de smaak verloren
Eet aardbeien altijd op kamertemperatuur, de geur en smaak van de aardbei is dan het lekkerst
Het zuur in aardbeien kan helpen om vlekken op tanden te verwijderen
Aardbeien zijn het enigste fruit met zaadjes aan de buitenkant, gemiddeld wel 200!
Op de kiwi na bevat een aardbei de meeste vitamine C

Lees onze andere blogs

Krijg je niet genoeg van onze blogs?

Terug naar overzicht
31 december 2021

Fruitkist als relatiegeschenk voor bedrijven

Jarenlang was het de gewoonste zaak van de wereld om als relatiegeschenk een doos vol snacks en alcohol te geven. We kennen allemaal de pakketten met verschillende soorten chips, wijn, kaasjes, bonbons, worst en paté. Allemaal producten die op z’n...

10 november 2020

Productievere werknemers: fruit op het werk als energiebooster

We weten allemaal dat goede voeding belangrijk is. Maar wist je dat eetgedrag invloed heeft op veel meer facetten van je leven dan je zou denken? Niet alleen je lijf, maar ook je brein reageert op de voedingsstoffen die je...

3 november 2020

Fruit op het werk: wat levert het op voor je team?

Als werkgever twijfel je misschien over het beschikbaar stellen van fruit op je werk. Het kost tenslotte geld om wekelijks vers fruit te kopen voor werknemers, maar wat levert het je op? In ieder geval goodwill, doordat je personeel gemak...