0

Appels op het werk, een sappige en verfrissende dorstlesser

Nederland is een groot producent van appels. We zijn er dan ook dol op! Elk jaar groeit er in Nederland ongeveer 300 miljoen kilo appels aan de bomen waarvan de helft wordt geëxporteerd. Het merendeel hiervan komt uit de Betuwe. Er zijn inmiddels meer dan 7500 verschillende soorten appels. Bij Fruitkist kun je kiezen voor de wekelijkse levering van een kist met Elstar appels of een kist met Jonagold appels op je werk. Maar wat is het verschil?

Elstar appel

Elstar is een stevige en sappige appel, geelgroen van kleur met een rode blos. De smaak is fris en heerlijk zoet. Juist daarom is deze appel bij veel mensen geliefd. Elstar appels komen oorspronkelijk uit Nederland, uit het dorpje Elst waar de appel naar vernoemd is. De Elstar appels zijn het hele jaar verkrijgbaar maar de beste tijd om ze te kopen is van september tot en met mei. Je bewaart de Elstar appel het liefst in de koelkast. Als daar op het werk geen plaats voor is bewaar ze dan zo koel en donker mogelijk.

Jonagold appel

Ook de Jonagold appel is in Nederland erg populair. Het is een stevige appel met een zoetzure smaak en een verfijnd aroma. De appel is geelgroen van kleur en heeft rode accenten. Hoe meer rood op de appel, hoe beter de smaak! Het is een kruising tussen een Golden Delicious en de Jonathan. Daarom heeft deze appel ook de naam Jonagold gekregen. Jonagold appels zijn het hele jaar verkrijgbaar maar het lekkerst van januari tot en met juni en van oktober tot en met december. De appels zijn ongeveer twee weken houdbaar en in de koelkast zelfs tot vier weken.

Een appel op het werk is heel gezond

Appels hebben een gunstig effect op onze gezondheid. Ze dragen namelijk bij aan de gezondheid van onze hersenen doordat ze zorgen voor een goede bloedtoevoer. Zo kunnen er meer voedingsstoffen en energie naar de hersenen, waardoor ze beter functioneren. Ook ondersteunen appels de gezondheid van de darmen omdat ze veel vezels bevatten. Last van een hoog cholesterol? Een appel helpt je om slecht cholesterol te verlagen en gezond cholesterol te verhogen. ‘An apple a day keeps the doctor away.’

Een paar leuke feitjes over appels

Een appel bestaat voor 18% uit lucht.
Een appel is een gezond tussendoortje want een appel bevat weinig calorieën en veel vezels.
Ook het klokhuis van een appel kan je opeten!
Wil je dat je gesneden appel niet verkleurt? Voeg er dan een klein beetje citroensap of appelazijn aan toe.
Door het eten van appels wordt de kans op een beroerte en hart- en vaatziekten kleiner.
In Nederland eten we gemiddeld meer dan 10 kilo appels per persoon per jaar!

Heb je ook al zin gekregen in een heerlijke frisse appel als tussendoortje? Maak je keuze tussen de Elstar en de Jonagold appel en bestel een kist om te delen met al je collega’s.

Samenvattend

  • In Nederland produceren wij ongeveer 300 miljoen kilo appels per jaar
  • De Elstar komt oorspronkelijk uit Elst waar de appel naar vernoemd is
  • Hoe roder de Jonagold appel is, hoe beter de smaak
  • Appels hebben een gunstig effect op de gezondheid

Fruitkist: vers fruit op je werk en als cadeau

Bestel je fruitkist
#mijnfruitkist

Check onze updates op Instagram.

Enthousiast en fruit op je werk bestellen? Dat is heel makkelijk en kan gewoon online. Bestel een fruitkist en ontvang voortaan één of twee keer per week vers fruit van een lokale fruitspecialist.

Heb je vragen over ons fruit, de leveringen of wil je een speciale bestelling doorgeven?
Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.

Fruitkist bestellen
Winkelmand0
Er zitten geen producten in je mand
Doorgaan met winkelen