0

Alles wat je wilt weten over peren

Een peer is een pitvrucht en onder te verdelen in 2 categorieën: de handpeer en de stoofpeer. De handpeer is zeer geschikt als fruit op het werk. Je eet de peer uit de hand en ze rijpen op kamertemperatuur. Perfect fruit voor in een gemengde fruitkist. Wij leveren al het fruit dagvers, hierdoor blijven onder andere peren lang houdbaar.

Populair in Nederland

Peren groeien aan de perenboom. Deze bloeit, afhankelijk van het ras, van half april tot begin mei. Het Nederlandse klimaat is erg geschikt voor de groei van peren. We staan dan ook in de top 10 van peer-producerende landen. De peer staat als derde in de lijst van meest populaire fruitsoorten in Nederland. We eten gemiddeld 3,5 kilo per persoon per jaar! De Conference peer wordt het meest gekocht, deze peer smaakt lekker zoet en heeft bijna geen klokhuis.

Gezondheidsvoordelen

Peren bevatten veel verschillende antioxidanten, waaronder vitamine C en koper. Deze zorgen voor een betere weerstand waardoor je minder snel ziek wordt. Een ideaal winterfruit! Hoe rijper de peer, hoe meer antioxidanten erin zitten. Een peer is rijk aan voedingsvezels en bevat bijna evenveel vezels als twee bruine boterhammen. Ze kunnen het slechte cholesterolgehalte verlagen waardoor de kans op hart- en vaatziekte vermindert.

Heb je last van benauwdheid door te veel slijm? Neem dan een glas perensap. Perensap zorgt ervoor dat het slijm verdwijnt waardoor je weer beter kunt ademhalen. Ook heb je door het eten van peer minder kans op een vervelende middagdip. De koolhydraten uit een peer worden langzaam door het lichaam opgenomen waardoor je bloedsuikerspiegel in balans blijft.

Dagverse peren

Ben je ook overtuigd van de voordelen van het eten van een peer als tussendoortje op het werk? Probeer ze dan ook eens te eten tijdens de lunch! Ze zijn heerlijk in een salade, op brood of door de yoghurt. De meest smakelijke en dagverse peren vind je in onze gemengde fruitkisten.

Samenvattend

  • Een peer telt mee als één portie fruit
  • Je kunt testen of een peer rijp is door hem zacht in te drukken bij de steel. Als de peer meegeeft dan is de vrucht rijp
  • Een peer bevat bijna evenveel vezels als twee bruine boterhammen
  • Eet een peer voordat je alcohol drinkt, de peer helpt namelijk bij het voorkomen van een kater
  • Een peer zinkt en een appel blijft drijven! Dit komt omdat een appel voor 25% uit lucht bestaat en lichter is dan water. Een peer heeft dit niet

Fruitkist: vers fruit op je werk en als cadeau

Bestel je fruitkist
#mijnfruitkist

Check onze updates op Instagram.

Enthousiast en fruit op je werk bestellen? Dat is heel makkelijk en kan gewoon online. Bestel een fruitkist en ontvang voortaan één of twee keer per week vers fruit van een lokale fruitspecialist.

Heb je vragen over ons fruit, de leveringen of wil je een speciale bestelling doorgeven?
Neem contact met ons op, dan vertellen we je graag meer.

Fruitkist bestellen
Winkelmand0
Er zitten geen producten in je mand
Doorgaan met winkelen